top of page

Jak to vidí Lasice: Jak je to s online baliči?

Aktualizováno: 29. 5. 2022

Může se zdát, že seznamování nebylo nikdy jednodušší. Na internetu se dá najít chlap prakticky jedním kliknutím. Klientky si mi ale stěžují na úskalí, která tato forma seznamování přináší. Často se jim v online světě stává, že si s nimi chlap vypisuje, komentuje a lajkuje jim každý příspěvek, ale přitom nemá se k akci – ani po týdnech konverzace nedojde na schůzku, případně se náhle odmlčí. Co za tím je?


Začala bych u toho, proč chlapi na sociálních sítích a zejména seznamkách vůbec jsou. Moc mužů, kteří by hledali v prvé řadě závazek, není. Muže závazky většinou spíš děsí, než že by se do nich dobrovolně hrnuli. Ale přece když na seznamce jsou, tak předpokládáš, že se seznámit chtějí a tím pádem asi hledají i vztah. Dámy, nechci vám brát iluze, ale většině chlapům aktivně brázdící seznamky jde v prvé řadě o vyplnění volného času, lov a sex. Kolikrát se ani sejít nechtějí, jen nemají “do čeho píchnout” a tak “zabíjí” čas flirtováním, které je nic nestojí. Řada holek je však schopná vést erotické diskuze a posílat obnažené fotky ještě před prvním rande. A světe div se, spoustě dnešních mužů z kategorie, kterou označuji jako „mladý nešukač“, to dokonce stačí.


V dobách bez chytrých telefonů a internetu muži vyplňovali čas více koníčky a třeba i „balením“ žen, ale v realitě. Dnes sedí doma a proklikávají se tisícovkami „kočiček“ a třeba desítkám napíšou zprávu. A ty jsi jen jedna z nich. Chlap se ti líbí, pár dní si píšete, zdá se ti, že o tebe má velký zájem, kontroluješ displej každou chvilku a čekáš, až tě konečně pozve na rande. Vyprávíš o něm kamarádkám a už si představuješ jaké to bude až… Třeba nakonec dojde i na pozvání na rande, ale on se najednou odmlčí nebo schůzku zruší nedlouho před tím. Nechápeš a jsi naštvaná i smutná zároveň. Proč to udělal?


Internetové seznamování je zrádné v tom, že jsi pořád anonymní osoba a muž si k tobě nevytvoří reálný vztah, i když se ti to po vyměňování důvěrných zpráv může tak zdát. Stále mu tam nabíhají další „kočičky“, rozvíjí další konverzace, případně má nějakou ženu v realitě a často pak ztrácí zájem o kontakt s tebou. Eventuálně je to ve vlnách, podle toho, jak se nudí nebo jak mu odepisují ostatní ženy. Kamarád, který je na online seznamkách a sociálních sítích hodně aktivní, se mi přiznal „někdy si říkám, ty jo, s tou bych byl na věky! Ale pak najdu zase nějakou jinou, co má něco odlišného, možná lepšího a na první zapomenu.“ Povrchní? Ano, seznamování na internetu je velmi povrchní, a tak s tím musíme pracovat.


Samozřejmě jsou i dlouholeté páry, které se seznámili online. Je to určitě fajn možnost, pokud se k ní bude přistupovat střízlivě a bez růžových brýlí na nose. Chronického lajkovače a vypisovače už jsi snad schopna rozpoznat sama a na takového se vykašli. Čím dřív se s chlapem sejdeš, tím lépe. „Napojeni“ přes zprávy můžete být, jak chcete, ale to nestačí. Po telefonu nepoznáš opravdové charisma, vůni, tón hlasu, chování. To, jestli se sobě opravdu líbíte se pozná jedině až při osobním setkání. Pak už je to o tom, jak si sednete a nakolik ho okouzlíš, každopádně tak ale vystoupíš z davu anonymních.


Jestli se ti líbí i osobně a ráda bys další rande, tak se s ním hned nevyspi. Těžko se pak vysvětluje, že on je výjimka a neděláš to tak s každým. Slibům o tom, že by si to o tobě nemyslel, nevěř! Taky se na něj nesmíš hned pověsit, a to ani ve své mysli. Chlapi dokážou hrozbu závazku vycítit rychle. Ne že by ho vůbec nechtěli, oni ho možná i chtějí, ale většinou až potom, co je dlouhodobě zaujme konkrétní žena. A to je zásadní rozdíl, žena často chce závazek a k tomu si hledá muže.


A jak na to, aby chtěl závazek zrovna s tebou? Buď méně slepice a více lasice!


Tak jak to je?

114 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Přestaňte rozdávat levný sex!

„Chlapům jde jenom o sex.“ „Vyspal se se mnou a už se neozval.“ „Chlapi se dneska nechtějí vázat a už ani na pořádné rande vás nepozvou!“ Toto jsou hlášky, které slýchám od žen a kvůli kterým by člově

Co nám vadí na chlapech už při randění

Milé dámy, víte, že povětšinou střílím do vlastních, ženských řad. Tento článek je však svým způsobem výroční, Jak to vidí Lasice totiž vychází pravidelně každý pátek, a dnes je tomu už dva roky! A ta

Tak co, kdy bude svatba?

Tuto otázku zná asi každá žena, která se přehoupla do věkové kategorie třicátnic. Tlaku, který společnost vyvíjí na téma „hnízdění“, se nevyhne asi žádná svobodná nebo bezdětná žena. V závislosti na s

bottom of page