top of page

Seznamování online i offline. Co tě čeká?

Chceš navázat vztah a nechceš to nechat náhodě? To se pak budeš muset vrhnout do nějaké formy hledání partnera a seznamování. Jaké jsou možnosti a na co si dát pozor?


MOŽNOSTI SEZNÁMENÍ

  • Offline – v práci, přes školu, přátele, zájmové akce, koníčky, na ulici, v restauraci…

Pokud máš nějaký koníček, je to skvělá příležitost k seznámení. Vyhledávej akce, které se konají, skupiny na Facebooku apod. Nechoď tam ale prvoplánově s účelem najít manžela! Choď se bavit, věnuj se tomu, co máš ráda, pak z tebe půjde ta správná energie. 🙂

  • Online – online seznamky a sociální sítě…

Online seznamování hodně lidí zatracuje s tím, že “co tam tak může být za lidi” a mohou se tak připravit o příležitost poznat někoho, na koho by v běžném životě třeba nenarazili.

Každopádně je třeba k seznamkám přistupovat tak, že jsou kvantitativní a brát je trochu jako “sekáč”. Může tam být spoustu skvostů, které ale nemusíš objevit hned a je potřeba se nabídkou nejdřív prohrabat. Někdo přijde a trefí ho ten vzácný kousek do nosu hned, někdo hledá něco ucházejícího hodiny a stejně odchází s prázdnou. A tak to prostě je, to je život. Někdy se zadaří, někdy je potřeba tomu dát víc času, jindy třeba zvolit jiný “krám”… Znáš to, jako když nutně sháníš něco na sebe, máš na to konečně peníze i čas, chodíš po obchodech a nikde zrovna nic nemají? A pak když nic nesháníš, najednou bys hned vybrala. Připrav se tedy na to, že to může klapnout po prvním rande, ale taky po třiceti!

Setkávám se mimo jiné s přesvědčením, že na seznamkách pořádní chlapi nejsou nebo jim jde jen o sex. Ve své praxi mám přitom několik klientů, kteří jsou atraktivní, úspěšní a otevření vážnému vztahu. A i ti se potýkají se stejnými problémy jako ženy. Mají pocit, že těch “normálních” na seznamkách moc není, nebo že jim dokonce nejde o vážný vztah. Některým na seznamkách ženy prý nevěří, že zrovna on (takový hezký, úspěšný…) je opravdu single a hledá vztah! Kolikrát se pak tito muži po negativních zkušenostech raději seznamkám vyhýbají a i jich se dotýká obava, jestli nezůstanou sami, bez rodiny…

Co na to čtenářka Jarka?

“Také znám lidi, co se díky seznamce snažili někoho najít po mnoho měsíců a nedařilo se. Já to jeden večer ze zábavy zkusila, během pěti minut mi napsal první kluk a je z toho láska trvající už rok. Myslím, že je důležité hned na začátku tolerovat nějaké nedostatky tak, jak to děláme běžně bez online seznámení. Bohužel na seznamce má mnoho lidí pocit, že z té velké nabídky musí ukořistit to nejlepší a ve výsledku se za těmi vyšperkovanými fotkami může ukrývat úplně jiná osobnost, než bychom si představovali.”

Tady musím jen souhlasit, tento druh seznamek nám nabízí obrovský výběr a máme pocit, že pořád někde může růst tráva zelenější. Ještě před seznamováním si proto nastavte priority, reálná očekávání a hranice – co ano, co ne. V článku “Jak to vidí Lasice: 6 kroků, jak se připravit na vztah” a “Jak to vidí Lasice: Tohle při randění nikdy nedělej!” se dočteš víc o tom, na co je potřeba se zaměřit ještě před randěním a jakým chybám se pak v praxi vyhnout.

A NA CO SI DÁT PŘI SEZNAMOVÁNÍ POZOR?

Nevěř hned všemu, co říká

Zejména prostředí internetu dává prostor k upraveným nebo dokonce lživým informacím o sobě. Neznamená to ale, že budeš hned ke každému přistupovat jako ke lháři! Spíš buď nohama na zemi, vnímej konzistentnost jeho chování a neboj se ani ověřovat to, co o sobě říká.

Nenech se opít rohlíkem

V online prostoru se najdou slibovači zářné budoucnosti, kteří ale buď žádnou budoucnost nevidí a chtějí tě tím jen někam dostat nebo jsou to ti, kteří se zamilovávají spíš do představy o lásce, než do partnerky jako takové. Takže jakmile ti bude někdo příliš brzy vyprávět o společné budoucnosti, bude hned mluvit o společných dětech a podobně, tak zpozorni. Stejně tak v případě přemíry zpráv a různých přehnaných gest. Neříkám, že hned každý musí být manipulátor, ale i ti se takto v začátcích mnohdy projevují. Snaží se tě namotat do svých spárů, a když jsi jejich, teprve začnou vystrkovat růžky. To ale ženy už nechtějí vidět, protože byl “naprosto skvělý a choval se ke mně tak krásně a pozorně, snesl by mi modré z nebe!”

Nenechávejte se namotat na slova, dbejte na činy, a to v dlouhodobém horizontu! To, že na mě někdo byl před nějakou dobu milionový? No a co? Zajímej se o to, jaký je teď, to se počítá!

Co ti říká tvůj pocit

Pokud máš zdravě navázaný vztah sama se sebou a vnímáš svoje pocity, tak ti napoví. Nenech se zmást pocitem strachu nebo emoční závislosti. Pokud je to to “správné”, tak se s partnerem budeš cítit dobře. Nejen naše pocity, ale i tělo nám dává signály. Na to se ale musíme nejdříve opravdu vnímat a být více v přítomnosti… Proto zdravé partnerské vztahy vznikají ze zdravého vztahu sami k sobě.

Neskákej do závazku příliš rychle

Psaly jste mi své příběhy o seznámení a nejednou jste zmínily, že jste si partnera braly klidně po třech měsících vztahu. Za tu dobu druhého nemůžeme reálně poznat, máme na nose růžové brýle a v zamilovanosti se každý přece jen chová trochu jinak, než tomu bude po delší době. Mnohým z vás to vyšlo, jste šťastné a to je skvělé! Jen je třeba si uvědomit, že tak často takové „happy endy“ v případě rychlých svateb / společných dětí nebývají…

Každá z nás by se měla minimálně řídit “vyřazovacím” pravidlem, které zní: alkoholika nebo závisláka jakéhokoliv druhu, nenapravitelného děvkaře ani žárlivce nebrat! Na které typy mužů si dát pozor se dočteš v článku “Jak to vidí Lasice: S tímhle chlapem bude problém!



106 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Lepí se na tebe nesprávní muži? Tohle může být příčina!

Máš pocit, že se na tebe lepí stále stejné typy mužů, navíc takových, které do vztahu opravdu nechceš? Přestože důvody mohou být různé a složité, existuje několik faktorů, které v tom mohou hrát roli.

Paradox žárlivosti

Žárlivka se svým chováním většinou snaží předejít tomu, aby jí partner zahnul nebo aby ho ztratila. Jenže přílišným žárlením si v tomto případě jen sama sobě “kope hrob”. Říkám tomu paradox žárlivosti

Vztahy podle květin. Jste typ fíkus nebo kaktus?

Zajímaly jste se někdy o botaniku? Já upřímně moc ne, ale to, že některé rostliny v mojí kanceláři začaly chřadnout, mě donutilo začít se víc zajímat o správnou péči o ně. A zjistila jsem zajímavou vě

bottom of page